Minuartia subscriu un conveni amb la Universitat de Barcelona per desenvolupar un projecte de recerca sobre el senglar

 

El conveni signat recentment entre el Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i MINUARTIA, té com a objectiu el desenvolupament d’un projecte de recerca centrat en la dinàmica poblacional del senglar per facilitar estratègies de gestió basades en coneixement científic. El projecte compta amb finançament del programa de doctorats de la Generalitat de Catalunya.

Durant els últims anys s’han produït a tot Europa importants augments en la densitat de senglar que han suposat un increment dels conflictes causats per aquesta espècie, com poden ser els danys en cultius, els accidents en carreteres i els problemes sanitaris. Per aquest motiu, la Comissió Europea recomana als països membres l’aplicació d’estratègies per controlar les poblacions de senglar i facilitar la prevenció, control i erradicació de la pesta porcina africana.

En aquest context, el projecte de recerca permetrà obtenir eines de modelització demogràfica i ampliar el coneixement sobre les dinàmiques poblacionals de l’espècie i els factors que hi influeixen per tal de definir estratègies de gestió efectives que permetin complir amb els objectius fixats a nivell Europeu.

El conveni té una durada de 3 anys i inclou el desenvolupament d’un projecte de doctorat per part de la biòloga Joana Colomer, tècnica de Minuartia, que serà co-dirigit per Giovanna Massei (Agència de sanitat animal i vegetal (APHA), del Regne Unit) i José Domingo Rodríguez Teijeiro (Universitat de Barcelona).