en Actualitat, Noticias

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ha acollit, els dies 5 i 6 d’octubre, la III Reunió sobre Ungulats Salvatges Ibèrics (RUSI). L’objectiu de la reunió era debatre sobre els reptes de gestió que plantegen els ungulats ibèrics i les interaccions amb les activitats humanes. En aquest marc, una vuitantena de professionals de la investigació i gestió dels ungulats salvatges van intercanviar les seves experiències sobre la gestió de conflictes causats per aquest grup de vertebrats.

La reunió es va desenvolupar en dues jornades. En la primera es van presentar 22 comunicacions orals organitzades en quatre sessions: gestió adaptativa de les poblacions d’ungulats; efectes en els ecosistemes i conflictes generats en carreteres i àrees urbanitzades; malalties compartides amb els ramats, i mètodes i tècniques més apropiades per a l’estudi de les seves poblacions. En la segona jornada es van realitzar sortides de camp en què es mostraren diverses estratègies per reduir els conflictes de les poblacions de senglar i daina existents en aquest parc.

RUSI va sorgir l’any 2010 amb l’objectiu de crear un fòrum de debat i d’intercanvi d’informació entre diferents especialistes que desenvolupen treballs sobre ungulats ibèrics. Va dirigit als grups d’investigació dedicats a l’estudi dels ungulats salvatges i ensalvatgits, autòctons o introduïts de la Península Ibèrica i les seves illes, des de qualsevol perspectiva (ecologia, veterinària, gestió, etc.). La primera reunió va tenir lloc el setembre de 2010 a la Universitat de Saragossa i la segona RUSI es va dur a terme el juliol de 2011 a la Universitat d’Aveiro (Portugal).

A la pàgina web de la III RUSI podeu trobar més informació i podeu descarregar-vos els resums de les comunicacions i les conclusions a la pàgina de documentació.

Tècnics de MINUARTIA van formar part del comitè organitzador de la III trobada i van exposar tres comunicacions relacionades amb els diferents treballs que estan duent a terme actualment: “Anàlisi de l’efecte del senglar en ambients alpins” (que Minuartia realitza conjuntament amb el CREAF al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici); “Seguiments i models de gestió adaptativa que s’apliquen per reduir les poblacions de senglar i daina per mantenir controlats els conflictes que poden causar aquestes espècies als Aiguamolls de l’Empordà”, i “Primeres dades de l’estudi sobre accidents causats per animals a les carreteres de Catalunya” que Minuartia està elaborant per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

NOTÍCIES RECOMANADES

Deixar un comentari

Start typing and press Enter to search