en Actualitat, Noticias

Les trobades, organitzades per la Diputació de Barcelona i que es celebren en aquests parcs cada quatre anys, han tingut lloc els dies 19 i 20 de novembre a Tiana. Roser Campeny i Ferran Navàs, de Minuartia han presentat tres treballs que tenen aplicació a la gestió dels amfibis, els rèptils i el senglar.

Dos dels treballs presentats són fruit de seguiments que ja compten amb 10 anys de dades. El primer d’ells és “Seguiment de les poblacions d’amfibis del Parc del Montnegre i el Corredor 2004-2014: algunes dades sobre les tendències observades” i resumeix les tendències que segueixen les diverses espècies d’amfibis al Parc. L’altre, “El seguiment de senglar al Montnegre i el Corredor i a la Serralada Litoral Central”, recull els resultats dels 10 anys de seguiment i compara les dinàmiques de creixement de les poblacions d’aquest ungulat al Montnegre i el Corredor, al Parc Serralada Litoral i al Parc Serralada de Marina.

L’aportació titulada “Amfibis i rèptils del Parc Serralada Litoral: catàleg i propostes de conservació”, a més d’actualitzar i completar el catàleg d’amfibis i rèptils del parc, proposa un seguit d’actuacions per a la conservació de les espècies d’ambdós grups i les prioritza a partir de criteris preestablerts.

Tots tres treballs han estat impulsats pels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i s’han realitzat amb la col•laboració dels respectius serveis de guarderia i de les colles de caçadors en el cas del treball sobre el senglar.

Podreu trobar les presentacions aquí.

La Diputació de Barcelona té previst publicar les comunicacions en format d’article digital.

NOTÍCIES RECOMANADES

Deixar un comentari

Start typing and press Enter to search