Celebració del 13th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON WILD BOAR a Seva, Barcelona

Aquest mes de setembre s’ha celebrat el 13th International Symposium on Wild Boar and Other Suids. Científics i tècnics experts en gestió de senglar d’arreu del món es van reunir en aquest simposi international sobre senglar i altres suids que va tenir lloc a Seva, a la Reserva de la Biosfera del Montseny, del 6 al 9 de setembre de 2022.
El simposi va comptar amb la presència de 225 participants procedents de 25 països, principalment europeus, però també d’Estats Units, Filipines, Índia o Sud Àfrica, i s’hi van presentar 121 comunicacions. El repte de controlar el creixement de les poblacions de senglar i mitigar els impactes socials, econòmics i sobre la biodiversitat que causa aquesta especie ha estat un dels temes principals del simposi. Les jornades van incloure sessions de diferents temàtiques, incloent gestió de la pesta porcina africana, ecologia i mitigagió de danys, estratègies de control de població i mètodes d’estima d’abundància, entre d’altres. Es van presentar també comunicacions sobre altres suids, com els facoquers, els pècaris o els senglars de les Filipines. Un dia es va dedicar a fer 4 sortides tècniques, en les quals es van presentar mètodes de prevenció de danys, mesures de gestió de senglars urbans, sistemes de captura i tècniques innovadores d’última generació com l’ús de per a la gestió de senglar, o sistemes per reduir riscos d’accidents amb senglars a les carreteres.


El Simposi està impulsat per un Comitè Científic, el qual el designa la persona que ostenta la presidència de cada edició. Aquest comitè va designar a la Dra. Carme Rosell, investigadora i consultora de Minuartia i col·laboradora de la Universitat de Barcelona, com a responsable d’organitzar la tretzena edició del simposi a Catalunya. Els organitzadors principals han estat la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Minuartia i la Universitat de Barcelona (UB) a través de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio).També van donar suport a l’organització del congrés el Parc Natural de Collserola, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Cos d’Agents Rurals i la SECEM (Sociedad Española para la Conservación y Estudio de los Mamíferos) entre altres entitats.


Al següent enllaç es pot consultar el llibre de resums de les comunicacions presentades: IWBS 2022 Book of Abstracts