‘Vinya i senglar, és possible la convivència?’, participació a la xerrada-col·loqui organitzada per la DO Alella

El cicle ‘Biblioteques amb DO’ d’Alella, organitzà la xerrada-col·loqui ‘Vinya i senglar, és possible la convivència?’ conduit per el periodista Jordi Bes, i amb la participació de Teresa Cerdà, copropietària del celler Bouquet d’Alella, i Joana Colomer, biòloga responsable dels projectes sobre ungulats a MINUARTIA.

El senglar causa importants danys a la vinya i el raïm de la D.O. Alella, a la comarca del Maresme, així com en els espais enjardinats dels cellers i inclús interfereix en activitats enoturístiques com son els sopars entre vinyes ja que s’acosta per tal de buscar menjar i provoca situacions de risc amb els clients.

Teresa Cerdà va explicar com afecta el senglar a l’activitat del celler i les mesures que ells han aplicat i Joana Colomer va aportar informació sobre el context de les poblacions de senglar a Catalunya i la resta d’Europa, així com de les diferents mesures de prevenció de danys que es recomanen. Finalment va explicar el cas d’èxit del Parc Natural de Cinque Terre (Itàlia) on la instal·lació de tancat elèctric per fer front al senglar ha donat bons resultats i ha permès continuar la producció de vi en aquesta zona. L’acte va despertar l’interès del públic, que va intervenir en nombroses ocasions i es va cloure amb el tast d’un vi Bouquet d’Alella.