S’impulsa des de Barcelona el desenvolupament de la Infraestructura Verda europea

Els dies 3 i 4 de desembre de 2013 s’han reunit a Barcelona els socis del projecte Green Infrastructure Network (GreenInfraNet) INTERREG IVC, del qual forma part l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de la Diputació de Barcelona, entitat organitzadora de la trobada. GreenInfraNet és una xarxa que integra dotze regions de deu països i el seu principal objectiu és enfortir el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda europea a escala regional. Per aconseguir-ho, el projecte es basa en l’intercanvi i la difusió de coneixements, experiències i bones pràctiques.

Les trobades s’efectuen alternativament en les diverses regions europees que són sòcies en el projecte. En el cas de Barcelona, la reunió s’ha destinat a l’intercanvi de bones pràctiques, entre les quals va destacar la presentació dels treballs del SITxell, el Sistema d’informació territorial de la xarxa d’espais lliures de la província de Barcelona, promogut i impulsat per la Diputació de Barcelona.

Minuartia ha participat a la reunió presentant els treballs sobre modelització de la connectivitat ecològica per als diferents grups de vertebrats, en el marc del SITxell que està desenvolupant amb la col·laboració del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya.  Podeu trobar més informació al web del projecte.