‘Shared Skies’, lema del congrés de la World Birdstrike Association 2018

La World Birdstrike Association va celebrar a Varsòvia del 19 al 21 de Novembre de 2018 una trobada d’experts en gestió del risc de fauna que va reunir més de 130 assistents de diversos països d’arreu del món, així com també representants de les agències de seguretat aèria europea (EASA) i estatal (AESA).

Al congrés es van presentar les últimes innovacions sobre mesures per prevenir impactes d’aeronaus amb fauna en aeroports i es va compartir informació sobre la redacció de programes de gestió de riscos amb fauna, estandardització d’índex d’avaluació de riscos i altres matèries. També es va celebrar l’assemblea de la World Birdstrike Association i del seu comitè regional WBA-Europe, on Ferran Navàs, de MINUARTIA, va finalitzar el seu mandat com a secretari de la WBA-Europe.

MINUARTIA va participar en el congrés amb l’assistència de Ferran Navàs i Albert Cama, juntament amb tècnics de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, i dinamitzaren un taller sobre Avaluació del risc, on presentaren un treball sobre diversos indicadors de seguiment (Key Performance Indicators) per a dur a terme el seguiment de riscos en aeroports. Amb posterioritat al congrés, visitaren l’Aeroport de Modlin per conèixer el funcionament del seu radar aviar, així com altres tècniques de gestió del risc de fauna aplicades.