Richard Forman presenta una visió més segura i sostenible de la mobilitat per carretera

El passat 3 de maig, el Dr. Richard Forman, de la Universitat de Harvard, autor d’obres emblemàtiques com Landscape Ecology o Road Ecology, va realitzar una conferència sobre els seus treballs més recents en el camp de la planificació i ecologia de les regions urbanes.

La presentació va tenir lloc a la seu del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid i s’emmarcava en una jornada del Grup de Treball sobre Fragmentació d’Hàbitats causada per Infraestructures de Transport, al qual MINUARTIA presta suport tècnic.

En aquesta conferència, el Dr. Forman va presentar la seva visió per a un nou sistema de transport més segur i amb què es reduirien notablement els impactes de les carreteres sobre el medi natural (accidents, contaminació, soroll, fragmentació d’hàbitats, etc.). Aquesta visió d’una xarxa viària futurista ha estat exposada en un article recent a la revista Solutions titulat “The future of roads: No driving, No emissions, Nature Reconnected”. Més informació, aquí.

La jornada també va comptar amb la presentació d’un projecte sobre infraestructura verda a la regió de Madrid, per part del Dr. José Vicente de Lucio, de la Universitat d’Alcalà, i amb una presentació sobre l’estat dels treballs de redacció del document sobre ‘Identificación de puntos a desfragmentar para reducir los impactos de las infraestructuras de transporte sobre la conectividad ecológica’ que es va redactar en el marc del Grup de Treball. Aquesta presentació va anar a càrrec del Dr. Javier Viñuela, de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC-CSIC) i la Dra. Carme Rosell, de Minuartia. La jornada va concloure amb un interessant debat sobre la infraestructura verda i la resta de conceptes presentats en les ponències prèvies.