Minuartia i la Universitat de Barcelona presenten tres projectes sobre riscos de fauna en aeroports a Mèxic

m_wba_conference_2014_minuartia_2

Al congrés internacional sobre fauna i aeroports que tingué lloc a Ciutat de Mèxic, del 21 al 24 d’octubre, Minuartia i la UB, conjuntament amb Aeropuerto de Barcelona, Acciona Ingeniería y la DG de Aviació Civil de Costa Rica, van presentar tres comunicacions sobre experiències desenvolupades a l’Aeroport de Barcelona-El Prat i a Costa Rica. El congrés fou organitzat conjuntament per l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI), la World Birdstrike Association (WBA) i el CARSAMPAF (el comitè regional sobre aquesta matèria de Centre i Sud-amèrica i Carib).

La conferència reuní a més de 150 experts d’arreu del món i acollí 60 presentacions (disponibles aqui en què s’exposaren experiències aplicades en nombrosos aeroports dels diferents països participants i es debateren aspectes relatius a la normativa existent a nivell internacional o regional, entre altres temes.

Un dels resultats més interessants fou l’acord per crear comitès regionals de la WBA. Aquests tindran com a missió principal posar en contacte experts i reguladors de cadascuna de les regions, per tal que el coneixement existent sobre mesures efectives, indicadors de seguiment, etc. es pugui anar incorporant a la normativa i pràctiques recomanades. Es varen crear equips per establir els comitès WBA-Àfrica, WBA-Orient Mitjà i WBA-Europa. Minuartia, a través de Ferran Navàs, forma part d’aquest darrer equip.

Dues de les comunicacions realitzades per Minuartia estaven relacionades amb els treballs que porta a terme a l’Aeroport de Barcelona-El Prat des de l’any 2004: un test amb diferents composicions de gramínies (incloent plantes amb fongs endòfits repel·lents per a insectes i aus), per determinar quina d’elles atreia una menor quantitat d’ocells, i una anàlisi sobre la implicació de les aus migratòries en els xocs amb aeronaus en aquest aeroport i la utilitat de la ciència ciutadana. La tercera comunicació mostrava un exemple de com es poden abordar els conflictes amb fauna ja des de la planificació d’infraestructures, basada en la redacció del Programa de prevenció de riscos de fauna realitzada en el marc del procés d’avaluació ambiental d’un aeroport que es preveu construir a Costa Rica