Minuartia integrada al consorci del projecte ‘Safe roads for wildlife and people’ del programa de recerca de la Conferencia Europea de Directors de Carreteres

Minuartia forma part de l’equip de gestió del projecte SAFEROAD ‘Safe Roads for Wildlife and People. Cost efficient mitigation strategies and maintenance practices’ liderat per ALTERRA – Wageningen UR (Holanda) que ha estat guanyador del concurs del programa de recerca en carreteres 2014-2016 convocat per la Conference of European Directors of Roads (CEDR).El consorci que portarà a terme el projecte inclou organitzacions de 5 països més: Swedish University of Agricultural Science (Suècia), Norwegian Institute for Nature Research (Noruega), Roughan & O’Donovan Innovative Solutions (Irlanda), Department of Landscape Ecology, Kiel University (Alemanya) i CALLUNA (Suècia).

SAFEROAD identificarà les estratègies de gestió i pràctiques de conservació de carreteres més efectives per reduir els conflictes entre les carreteres i els animals. En general, el projecte es planteja integrar i millorar el coneixement per reduir els efectes de les carreteres sobre la biodiversitat i reduir els accidents de trànsit causats per animals. També pretén facilitar la transferència d’aquest coneixement mitjançant guies pràctiques i altres eines de manera que pugui ser accessible i aplicat tant per les administracions de carreteres i de la natura, com per altres agents implicats en gestió de carreteres i de fauna silvestre.

La primera reunió de l’equip de gestió amb els responsables del Programa Transnacional de Recerca tindrà lloc a Viena i el projecte es presentarà en el marc de la propera conferència internacional d’Ecologia i Transport IENE International Conference 2014  que tindrà lloc a Malmö (Suècia) el mes de setembre.