en Actualitat
 

El passat 8 de desembre, l’organització internacional Conference of European Directors of Roads (CEDR) va publicar el document Maintenance of ecological assets que tanca el programa de recerca ‘Roads and Wildlife – Transnacional Road Research  Program’ iniciat l’any 2013.

Es tracta d’una guia pràctica adreçada als gestors d’infraestructures lineals de transport que aporta instruccions per a l’adequat manteniment de passos de fauna, tancaments per evitar atropellaments d’animals i marges de carreteres, entre altres elements. El seu manteniment adequat és fonamental per garantir l’efectivitat a llarg termini de les mesures destinades a reduir el risc d’accidents amb fauna salvatge, mitigar impactes sobre la fauna i proporcionar una gestió adequada als hàbitats relacionats amb la infraestructura de transport (marges de vies, drenatges, etc.).

La redacció del document s’ha desenvolupat en el marc d’un encàrrec del CEDR a MINUARTIA, que ha comptat amb la col·laboració d’investigadors de l’Institute for Natural Resource Conservation, Kiel University, Alemanya i el CDV – Transport Research Centre de la República Txeca.

El text s’incorporarà en breu com a nou capítol en l’actualització del manual europeu Wildlife and Traffic promogut per Infrastructure Ecology Network Europe (IENE).

Podeu consultar l’informe aquí.

NOTÍCIES RECOMANADES

Deixar un comentari

Start typing and press Enter to search