Les empreses presenten la seva experiència al ‘Programa Primera Exportació de Fundació Gas Natural Fenosa

m_programa_primera_exportacio_minuartia

Els passats dies 2 i 3 de juny tingué lloc el primer cicle a Barcelona del Programa Primera Exportació, organitzat per la Fundació Gas Natural Fenosa. L’objectiu del Programa (en funcionament a l’Argentina des de l’any 2001) és formar i assessorar gratuïtament a PIMES de qualsevol sector que desitgin iniciar-se en la internacionalització dels seus productes o serveis.

En aquestes jornades diversos experts en exportació facilitaren als assistents informació sobre com planificar correctament aquest important pas per a les empreses, des dels principals punts clau i errors més freqüents a tenir en compte, fins a aspectes jurídics.

Les jornades es complementaren amb la presentació per part de PIMES de les seves experiències en els primers passos de l’exportació. Minuartia va destacar com elements claus per a la seva participació en projectes internacionals, la seva forta expertesa en l’àmbit de Biodiversitat, en la qual concentra els seus serveis, així com la innovació i la cooperació amb altres organitzacions. La presentació es va realitzar acompanyant a ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa– qui ha donat suport a la internacionalització de serveis de l’empresa.