El projecte SAFEROAD presenta el vídeo sobre amfibis i carreteres

Granotes, gripaus, salamandres i tritons formen part dels amfibis, un grup en regressió arreu del món, que té en els atropellaments una de les principals causes de mortalitat. El vídeo es pregunta sobre l’efectivitat de les mesures que s’apliquen per reduir aquesta mortalitat a les carreteres i s’ha realitzat en el marc del projecte SAFEROAD, liderat per la consultora ALTERRA i en el que participa MINUARTIA junt amb equips de 7 països europeus més.

Els amfibis són víctimes dels atropellaments principalment en les seves migracions estacionals a les basses o altres llocs amb aigua, on van a pondre els ous i on creixen les seves larves, així com en els seus desplaçaments per cercar aliment. Llavors creuen carreteres i són víctimes de massius atropellaments. Una solució és la construcció de passos de fauna específics, petits túnels sota les carreteres que els permeten creuar de manera segura. Sabem que els amfibis fan servir aquests túnels, però són realment efectius?

El vídeo exposa els resultats de la recerca sobre l’efectivitat dels túnels per a amfibis desenvolupada en el marc del projecte i reflexiona sobre la necessitat d’avaluar les mesures que s’apliquen sabent, no només quants amfibis passen pel túnel, sinó quants no el fan servir, ja que aquesta és una dada clau per avaluar si és realment efectiu.

Podeu veure el vídeo aquí.