Extremadura acull les jornades sobre connectivitat ecològica i vies de transport

Són les cinquenes organitzades en el marc del Grup de Treball sobre Fragmentació d’Hàbitats causada per Infraestructures de Transport, creat el 1999, coordinat pel MAGRAMA, i que integra administracions de medi ambient i de transport de les comunitats autònomes i de l’Estat. Les sessions van tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Complejo Cultural San Francisco de Càceres.

L’objectiu de les jornades es va centrar en la reflexió sobre com contribuir, des de la planificació, la construcció i la gestió de les infraestructures de transport i de medi natural, conjuntament, a enfortir la connectivitat ecològica i la infraestructura verda, així com a restaurar ecosistemes degradats. A les jornades es van debatre aquests aspectes i es van aportar exemples de bones pràctiques sobre com s’afronten aquests reptes en diferents territoris i sobre com s’afavoreix la comunicació i la participació social en el desenvolupament dels projectes. Durant el primer dia es varen presentar 11 ponències, entre elles les d’experts del Ministeri de transport d’Àustria, de la ONG BUND, Amics de la Terra i de la Fundació per a la Conservació de la Natura Schleswig-Holstein, ambdues d’Alemanya, així com de l’organització europea Infra Eco Network Europe (IENE). El segon dia es varen visitar mesures de desfragmentació i de restauració d’hàbitats aplicades en diferents zones d’Extremadura.

Les jornades van ser organitzades per la Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental y Medio Natural, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente i per la Dirección General de Medio Ambiente de la Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía de la Junta de Extremadura. També va comptar amb el suport de la Diputación de Cáceres, del projecte Life+ Iberlince i de l’organització internacional IENE.

Minuartia es va fer càrrec de la secretaria tècnica de les jornades, incloent el suport a la Junta de Andalucía i al MAGRAMA per a la selecció de ponents internacionals.

La informació sobre les jornades, incloent les comunicacions que es van presentar, està disponible aquí.