Solucions per a reduir accidents causats per fauna

Minuartia ha subscrit un acord de cooperació amb RIVISA per a desenvolupar tancaments perimetrals que redueixin els conflictes causats per fauna en carreteres, ferrocarrils i en altres espais.

 

L’augment dels accidents causats per senglars, cabirols i altres animals en infraestructures de transport estan generant importants costos econòmics i socials. La construcció de passos de fauna combinats amb tancaments perimetrals adequats són una de les principals solucions aplicables per a reduir els accidents.

La col·laboració entre RIVISA, empresa especialitzada en tancaments perimetrals, i MINUARTIA, que compta amb una elevada expertesa en gestió de fauna, permet garantir l’execució de projectes ‘claus en mà’, que cobreixen des de l’anàlisi del conflicte fins al projecte i execució de les mesures adequades en cada situació, com també el seguiment i avaluació de l’efectivitat d’aquests mitjançant l’aplicació de tecnologia de fototrampeig.

L’acord també permet el desenvolupament de tancaments aplicables a resoldre conflictes causats per altres espècies d’animals i per evitar l’atropellament d’espècies amenaçades. Altres productes que s’ofereixen són tancaments específics per impedir l’accés de conills, que causen notables problemes per a la conservació de les infraestructures viàries, o el disseny i instal•lació de tancaments específics i malles de protecció per evitar la mortalitat de ratpenats, llúdrigues, rèptils, etc. Es dissenyen i s’instal•len els tancaments més adequats per a cada espècie d’animal i adaptats al context local de cada situació.

La reducció de conflictes causats per fauna és un dels àmbits més destacats de serveis de Minuartia, que ha participat en la redacció del manual europeu Wildlife and Traffic i en el document Prescripciones técnicas para el diseño de pasos de fauna y vallados perimetrales. L’equip de l’empresa ha impartit conferències, comunicacions en congressos i cursos sobre aquesta matèria arreu del món (vegeu secció Publicacions Biodiversitat).

Consulteu els nostres serveis relacionats:

• Reducció d’ impactes d’ infraestructures

• Conflictes causats per la fauna

• Conservació de la biodiversitat i gestió de la fauna