Port de Barcelona completa el procés de creació de joques alternatives per a corbs marins

Tres joques artificials per a corb marí gros habilitades per Port de Barcelona estan ja plenament funcionals al Delta del Llobregat i el seu entorn. En total permeten allotjar uns 600 individus durant el descans nocturn; es tracta d’aus gregàries i de grans dimensions, que passen l’hivern a Catalunya. Així culmina el projecte iniciat l’any 2006 destinat a facilitar llocs de descans alternatius a l’antiga desembocadura del riu, i donar així compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental dels accessos a la zona d’ampliació de la gran infraestructura portuària.
Cada joca es composa de diverses estructures artificials, dissenyades conjuntament per tècnics de MINUARTIA i de Port de Barcelona, i que es van seleccionar a partir d’un assaig de diferents models que es va portar a terme durant els primers anys de projecte. Els punts d’instal·lació de les joques han estat identificats curosament amb l’objectiu també de reduir els conflictes que aquests ocells poden causar, en particular a la seguretat aèria a l’aeroport de Barcelona – El Prat.
L’última de les joques, completada aquesta primavera, s’ha ubicat en un espai inclòs a l’inventari de zones humides de Catalunya, i ha comptat també amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Vegeu vídeo en aquest enllaç