Participació al IX Congrés sobre la conservació i estudi dels mamífers de la SECEM

 

Cada dos anys se celebra el congrés organitzat per la Societat espanyola per a la conservació i estudi dels mamífers (SECEM). L’edició de 2021 va tenir lloc a Còrdova, del 4 al 7 de desembre, amb uns 300 participants i un total de 172 comunicacions presentades.
Minuartia hi va participar amb dues comunicacions sobre senglar i cabra salvatge. En primer lloc es van presentar els treballs sobre cabra salvatge realitzats al Parc Natural del Montsant, amb especial interès de l’estima de densitat realitzada mitjançant la metodologia REM (‘Random Encounter Model’ ) basada en fototrampeig que representa la primera experiència amb aquesta tècnica en cabra salvatge a la península ibèrica.
Es van presentar també els resultats preliminars dels anàlisis de la distribució espacial de batudes de senglar als espais de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona. Els resultats mostren els canvis en la localització de les batudes al llarg dels anys, i s’ha detectat que es produeixen cada vegada en menor altitud i més properes a nuclis urbans, fet que contribueix a augmentar els conflictes entre la caça i altres col·lectius usuaris del medi natural.
Podeu consultar aquí el llibre de comunicacions presentades al congrés:

http://www.secem.es/wp-content/uploads/2021/12/Descarga-en-PDF.pdf