Participació a la Conferència internacional sobre prevenció de riscos per fauna en aeroports celebrada a Bangkok

El projecte realitzat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat sobre modelització dels efectes de la meteorologia i climatologia en la probabilitat d’ocurrència de col·lisions d’ocells amb aeronaus, va ser presentat per Albert Cama i Ferran Navàs de MINUARTIA centrat a la conferència internacional de la World Birdstrike Association (WBA), sobre prevenció de riscos causats per fauna en aeroport, que es va celebrar a Bangkok el passat mes de novembre.

En aquest treball s’analitzaren mitjançant models multivariants adaptatius els efectes de 40 variables meteorològiques locals i a curt termini, però també es tingué en compte la influència de variables que actuen a escala continental i en un marc temporal més gran, com és l’Oscil·lació de l’Atlàntic Nord (NAO). L’estudi es centra en cinc espècies d’aus: falciot negre, gavià argentat, oreneta vulgar, tudó i xoriguer comú.

La conferència de la WBA comptà amb la participació de professionals d’arreu del món que treballen en l’àmbit de la reducció dels riscos per fauna als aeroports. Durant els tres dies de durada s’intercanviaren experiències aplicades en diverses parts del món i es presentaren avançades solucions tecnològiques per reduir aquesta causa de mortalitat de fauna i els riscos que representa per a la seguretat aeronàutica. Els tècnics de Minuartia també van participar en una taula rodona sobre l’organització interna de l’organització. Totes les presentacions realitzades es poden trobar a la web de l’associació WBA