La recuperació dels hàbitats fluvials del riu Ter presentats en una exposició a Bescanó

El Consorci Alba Ter desenvolupa el projecte LIFE+ “Recuperació d’hàbitats riparis del riu Ter (Riparia-Ter)”, que té com a objectius principals la restauració i reforestació dels boscos de ribera degradats, la recuperació de zones humides temporànies, la millora i regeneració dels boscos de ribera, el control de plantes exòtiques invasores i l’ordenació d’accessos per tal d’evitar la degradació d’aquests ecosistemes.

En motiu del Dia Internacional de l’Aigua, s’ha inaugurat a Bescanó l’exposició BiodiversiTER, una exposició itinerant sobre la conservació i recuperació dels hàbitats riparis del Ter cofinançada amb el programa europeu LIFE+. La mostra, que organitza visites guiades per a tots els públics i que és itinerant fins al mes de novembre, recorrerà diferents municipis que conformen l’espai Riberes del Baix Ter, com ara: Salt, l’Estartit, Celrà, Bordils, Flaçà, Fontanilles, Verges, Sant Julià de Llor, Sant Julià de Ramis i Medinyà, entre altres, així com en tots aquells municipis que ho sol•licitin.

MINUARTIA, per encàrrec del Consorci Alba Ter, duu a terme la coordinació de seguretat i salut del projecte LIFE+ Riparia-Ter a les quatre zones on es treballa: Illa de la Pilastra (Bescanó, Salt i Sant Gregori), les Deveses i hortes (Salt i Girona), el Bosc de Can Salvatella, l’Illa de Pedret (Girona) i l’Illa d’Avall (Jafre). Tot l’àmbit del projecte es troba dins l’espai Xarxa Natura 2000 Riberes del Baix Ter i es desenvolupa durant el període 2010-2013 amb una superfície aproximada d’intervenció de 140 hectàrees.

Per a més informació consultar la web http://www.liferipariater.com