en Actualitat, Noticias

Al seminari que va tenir lloc el 14 i 15 d’abril a la seu de l’entitat, a Parma, hi va participar Carme Rosell, directora de Minuartia i integrant del grup de recerca de biologia de vertebrats de la Universitat de Barcelona, juntament amb experts d’una vintena de països. La major part dels participants procedien dels països bàltics afectats per un brot de pesta porcina africana (PPA), concretament Letònia, Lituània, Estònia i Polònia i d’altres països del nord i l’est d’Europa.

L’objectiu de les sessions de treball fou la proposta d’estratègies de gestió de les poblacions de senglar als països afectats per la PPA, malaltia que encara no té tractament eficaç ni vacuna (veure aquí) i és per això que, a banda dels protocols en sanitat animals per fer-hi front, s’ha reunit a experts en gestió de poblacions de senglar salvatge per debatre les estratègies a aplicar per controlar l’expansió de la PPA i evitar que es produeixin cassos semblants en altres llocs d’Europa. Les propostes debatudes entre gestors de fauna, investigadors, caçadors i responsables de sanitat animal, han considerat les tècniques per reduir dràsticament la densitat de senglar i evitar la dispersió d’individus cap a zones no afectades.

Aquesta és la primera vegada que la UE convoca una reunió per debatre com controlar el senglar que està augmentant fortament la seva densitat a moltes regions d’Europa i causant conflictes per danys a l’agricultura, accidents a les carreteres i presència en zones urbanes.

NOTÍCIES RECOMANADES

Deixar un comentari

Start typing and press Enter to search