Els resultats del projecte Horizon 2020 ‘BISON’ es presenten al Consell d’Europa, a Estrasburg

El projecte Horizon 2020 va organitzar les jornades finals del projecte sota el lema ‘Transport Infrastructure and Biodiversity at a nexus of Challenges’ del 5 al 9 de juny al Consell d’Europa juntament amb un seminari del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP). Es van organitzar diferents activitats per presentar els resultats del projecte i debatre sobre la cooperació d’experts en infraestructures i ecologia davant els reptes que plantegen el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

El paquet de treball 3 ‘Existing and Future Synergy between Infrastructure and Biosiversity’, liderat per Minuartia, va ser objecte d’una presentació dels documents produïts sobre tendències emergents i reptes i oportunitats futurs vinculats a la digitalització, presentació que es va dur a terme juntament amb col·legues de la Swedish Agriculture University, CEREMA, TerrOïko – UPGE i CERTH (un centre grec de recerca sobre transport). Es va presentar també el nou manual en línia ‘Biodiversity and Infrastructure. A handbook for action’, encara en preparació.

El debat d’un panell d’experts ‘How ro Reach Symbioses between Infrastructure and Biodiversity?’ sobre els resultats clau de BISON i l’Agenda Estratègica per a la Recerca, la Innovació i el Desplegament va ser moderat per Elisabeth Losos de la Duke University, a Carolina del Nord (EUA). Carme Rosell va participar en la taula juntament amb Charlotte Navarro (IENE), Yannick Autret (Ministeri francès de Transició Ecològica), Thierry Goger (FERHL) i Andreas Seiler (SLU i president del Comitè Científic i d’Experts de l’IENE).

MINUARTIA també ha participat activament al taller organitzat per la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC) a ENGEES, per presentar el projecte ECOV4R. ‘Ecosystem Valruation for Railways’. Es tracta d’un nou projecte sobre com aplicar la ciència i coneixement sobre serveis ecosistèmics a les tècniques de gestió del territori utilitzades als ferrocarrils, així com als hàbitats i serveis associats que aquests proporcionen els sòls destinats a les infraestructures ferroviàries. Nou operadores de ferrocarrils participen en el projecte.

Per estar informat sobre el projecte HORIZON 2020 BISON https://bison-transport.eu/