L’Aeroport de Barcelona-El Prat organitza un Workshop sobre gestió de fauna

La cooperació per a prevenir xocs d’avions amb ocells ha estat l’objecte del primer Taller sobre gestió de fauna de l’Aeroport de Barcelona-El Prat. Es reuniren experts en gestió de riscos amb responsables de diferents departaments de l’aeroport, de navegació, companyies aèries, així com responsables de gestió de fauna i espais naturals, municipis i pagesos.

L’Aeroport de Barcelona-El Prat és pioner en l’aplicació de mesures per reduir els riscos amb fauna i en el taller es presentaren i debateren les mesures aplicades tant dins el recinte aeroportuari com en el seu entorn. Aquestes últimes executades per altres agents que cooperen com els gestors d’abocadors, el Port de Barcelona o el Consorci del Delta del Llobregat.

La gestió de riscos es basa en un acurat seguiment de la problemàtica existent (evolució d’incidències, espècies implicades, etc.) i de les poblacions d’ocells que habiten a l’entorn de l’aeroport. A partir d’aquest coneixement s’aplica una gestió adaptativa utilitzant les actuacions que es recullen en el Programa de control de fauna de l’aeroport. A banda de les mesures d’efectivitat contrastada l’Aeroport de Barcelona-El Prat realitza assajos de mesures innovadores que permeten avançar en la prevenció de conflictes.

L’equip de Minuartia, conjuntament amb el Dr. Xavier Ferrer de la Universitat de Barcelona, porta a terme l’assistència tècnica a l’Aeroport de Barcelona-El Prat des de 2004, imparteix formació sobre gestió de riscos per fauna en aeroports i ha presentat els resultats de les mesures en diversos congressos internacionals, a Mèxic el 2014 (veure aquí) o a Noruega el 2012 (veure aquí).